Companii

Ion Radulea investeste 20 mil. euro intr-un parc industrial

20.02.2007, 19:43 44

Ion Radulea, patronul companiei Semanatoarea, spune ca va investi circa 20 mil. euro intr-un parc industrial in estul Capitalei, prin intermediul companiei River Invest, dezvoltatorul proiectului Sema Parc, una dintre cele mai mari afaceri imobiliare din Capitala.
O mare parte din fondurile pentru dezvoltarea acestei platforme industriale vor proveni din vanzarea primelor doua imobile de birouri dezvoltate in cadrul proiectului Sema Parc din zona Grozavesti. Cele doua cladiri de birouri au fost achizitionate de fondul de investitii austriac Europolis pentru 90 mil. euro la sfarsitul anului trecut.
"Ne aflam intr-un proces de due-dilligence pentru achizitionarea unui teren, care va ajunge la circa 25-30 de hectare, in estul Capitalei, unde vom dezvolta un proiect industrial. Din totalul suprafetei, circa 2,5 hectare vor fi ocupati de hala industriala in care vom produce tractoare si combine", a declarat pentru ZF Ion Radulea, presedintele grupului MYO-O, care controleaza River Invest.
Grupul MYO-O a anuntat ca va investi circa 4 mil. euro in productia de tractoare, impreuna cu grupul din Belarus MTZ, al doilea producator la nivel mondial. In cadrul parcului industrial vor fi relocati o parte din chiriasii actuali ai platformei Semanatoarea.
"Actualii clienti din cadrul platformei Semanatoarea nu vor fi afectati de dezvoltarea imobiliara care se desfasoara in prezent. Acestia se vor putea muta, in cazul in care doresc sa ramana pe platforma Semanatoarea, dupa ce va fi relocata fabrica de tractoare", precizeaza Radulea.
River Invest a inceput anul trecut dezvoltarea unui proiect imobiliar mai amplu, Sema Parc, in care se vor investi circa 700 mil. euro.
In prezent, in cadrul proiectului Sema Parc se afla in constructie primele doua imobile de birouri, care au fost cumparate de austriecii de la Europolis. Anul acesta va incepe si faza a doua a sectiunii de birouri, care va cuprinde patru imobile, in care se vor investi 70 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO