Companii

Israelienii care au finalizat construcţia celui mai mare parc solar din România, un proiect de peste 100 milioane de euro: Mai avem mii de megawaţi în dezvoltare

Israelienii care au finalizat construcţia celui mai mare...

Autor: Roxana Petrescu

03.11.2023, 00:05 322

Parcul solar de la Răteşti (Argeş) a fost finalizat la începutul acestei săptămâni, conectarea sa la reţea fiind programată pentru perioada imediat următoare.

Cu o capacitate de 155 MW, parcul devine cel mai mare din România şi din Europa de Sud-Est, o investiţie de 102 milioane de euro, realizată de două companii din Israel, Econergy Renewable Energy şi Nofar Energy.

Ambele companii promit alte mii de MW în România pe termen mediu şi lung.

„Parcul de la Răteşti este primul parc fotovoltaic al Econergy care urmează să fie conectat în România şi face parte dintr-un portofoliu de 2,3 GW capacitate în dezvoltare, dintre care 410MW sunt în construcţie în întreaga ţară, asigu­rând independenţa energetică şi decarbonizarea sectorului energetic. Piaţa românească este o piaţă cheie în sud-estul Europei, care face eforturi pentru a îndeplini obiecti­vele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră asumate pentru 2030“, a spus Bogdan Asanache, country manager al Econergy România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO