Companii

Jessica Pop, o tânără juristă cu masterat în Agricultură, a depus un proiect pentru a obţine fonduri UE nerambursabile de până la 70.000 de euro să cumpere utilaje

Jessica Pop, o tânără juristă cu masterat în...

Autor: Florentina Niţu

19.12.2023, 00:07 3065

Jessica Pop, o tânără absolventă de Drept cu masterat în Agricultură, s-a întors în mediul rural, în Suplacu de Barcău din judeţul Bihor, unde a preluat ferma de cereale a bunicului său. Ea a depus un proiect pentru a accesa fonduri europene nerambursabile de până la 70.000 de euro prin programul de instalare a tânărului fermier să cumpere utilaje, astfel încât să se dezvolte.

„Am înfiinţat firma în luna aprilie a acestui an şi în 1 decembrie am depus proiectul. Este primul proiect pe care l-am depus pentru a accesa fonduri europene. Pentru producţia de cereale, adică pentru ceea ce fac eu, nu e o sumă foarte mare (70.000 de euro – n. red.), dar pentru un tânăr la început de drum e suficientă”, a afirmat fondatoarea companiei Pajagro.

La începutul lunii noiembrie au fost deschise mai multe linii de depunere a proiectelor pentru a obţine fonduri europene, printre care „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri - componenta zona montană“, respectiv „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri - componenta naţională.

Cele două sesiuni au o alocare de 75,2 mi­lioane de euro, respectiv 175,5 milioane de euro şi ultima dată de depunere a proiectelor este 31 ianuarie 2024.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO