Companii

Jolidon incearca sa relanseze marca Falla, preluata in 2006

16.03.2009, 16:00 113

Jolidon si-a creat un portofoliu de opt branduri care sa cuprinda toate categoriile de public, tinand cont de migrarea consumatorilor de la un nivel de pret al produselor la altul, iar daca pe segmentul de lenjerie intima a atins toate categoriile de venit, pe partea de imbracaminte dezvoltarea marcii Falla abia incepe.

"Am demarat inca de anul trecut un proces de rebranding, iar acum atingem de la consumatorul de lux, care cu siguranta resimte cel mai putin criza, prin marcile Jolidon sau Prelude, la consumatorul basic si mediu, cu produsele Argos, Lilly sau Infiore. In plus, vom dezvolta in viitorul apropiat si latura de confectii prin deschiderea altor magazine Falla", a declarat Gabriel Carlig, administratorul grupului Jolidon.
Marca Falla a fost preluata in 2006, odata cu achizitia firmei de textile LCS Conf, fosta Flacara. In prezent Jolidon administreaza patru magazine sub acest brand, unul in Cluj, unul in Ramnicu Valcea si doua in Oradea. "Vom incepe sa-l relansam", spune Olga Stanciu, directorul adjunct al Jolidon referindu-se la lantul magazinelor de imbracaminte Falla.
In prezent, marcile de lenjerie ale grupului sunt Jolidon, Prelude, Argos, Infiore, Chiaro di Luna, Eclizia si Kelitha, Lilly.
Prima companie pe lista de achizitii a fost Argos, un producator clujean preluat in anul 2004. Doi ani mai tarziu, in contextul unei piete interne in scadere si al aprecierii leului fata de euro, care s-au resimtit in veniturile realizate din exporturile facute de Jolidon, Gabriel Carlig a mai cumparat si firma de textile LCS Conf. In 2007, prin cumpararea pachetului majoritar al producatorului de lenjerie Emmeci, au intrat sub umbrela grupului Jolidon brandurile italiene Infiore si Chiaro di Luna.
Anul trecut, fabrica Tricotaje Ineu si producatorul Italian Lilly au fost ultimele companii trecute in businessul lui Carlig.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO