Juniorii din IT cer salarii de intrare cuprinse între 500 şi 1.000 de euro net. „Aşteptările financiare sunt cu mult peste competenţele lor.“

12 sep 2016 Autor: Mihaela Pascari

Piaţa forţei de muncă din IT este în continuare fierbinte, iar absolvenţii facultăţilor care produc softişti sunt asaltaţi din toate părţile de companii.

Cei care au ales să urmeze această specializare le cer angaja­torilor pachete salariale „exagerate“, iar în unele cazuri chiar peste com­petenţele tehnice pe care le deţin.

„Promovarea unor salarii foarte mari în IT creşte aşteptările finan­ciare ale juniorilor“, a menţionat Maria Hostiuc, senior IT&C recruitement consultant al firmei de recrutare Brainspoting.

Potrivit informaţiilor companiei, juniorii pornesc de la 500 de euro sau chiar de la 1.000 de euro, în funcţie de complexitatea şi responsabilitatea jobului.

Cine este supermodelul de 45 de ani care are o şansă istorică să ajungă Prima Doamnă a Statelor Unite

Cele mai periculoase forţe speciale din lume

Povestea celei mai vechi biserici de piatră din România

Salariile mari din IT, aproape triple faţă de media din economie, a dus la creşterea concurenţei în facultăţile de profil. La Timişoara, la Facultatea de automatică şi cal­culatoare s-au bătut 3 candidaţi pentru 1 loc bugetat de stat.

Piaţa românească de IT depinde însă foarte mult de proiectele care vin de afară, ceea ce în timp creează o vulnerabilitate mare. Dacă dispare proiectul, dispar investiţiile şi locurile de muncă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2016

 
Cuvinte cheie:
It
, juniori
, softisti
, salarii
, competente
, facultati
, absolventi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide