Companii

Kaufland, NEPI şi Vodafone, cei mai mari clienţi ai Tinmar, un business de 718 mil. euro

Kaufland, NEPI şi Vodafone, cei mai mari clienţi ai...

Autor: Roxana Petrescu

21.07.2016, 00:07 2722

Kaufland, sud-africanii de la NEPI, Vodafone, ruşii de la Lukoil şi Electrica sunt cei mai mari clienţi ai Tinmar, companie axată mai ales pe furnizarea de energie, dez­voltată de omul de afaceri Augustin Oancea. De la un busi­ness de numai 17 milioane de euro în 2007, Tinmar a ajuns anul trecut la 718 milioane de euro, comercializând energie pe 20 de pieţe.

Datorită dimensiunii con­si­derabile la care a ajuns businessul Tinmar, la finalul anu­lui trecut acţionarii com­paniei au decis divizarea aces­teia în trei entităţi distincte.

În urma divizării, din fos­tul Tinmar Ind s-au desprins do­uă companii, Tinmar Ener­gy şi Tinmar Gas. Tin­mar Ind se ocupă de co­mer­cializarea combusti­bi­lilor, Tinmar Ener­gy de furnizarea de ener­gie, iar Tinmar Gas de furni­zarea de gaze naturale. Deja com­paniile Tinmar Energy şi Tinmar Gas sunt înregistrate la Ministerul Finanţelor.

Datele furnizate de companie arată că la nivel de grup Tinmar a înregistrat în primul semestru al anului un busi­ness de 280,2 milioane de euro, cu 19% mai mic faţă de pe­rioada similară a anului trecut. Pe de altă parte însă, profitul net al grupului a ajuns la aproape 11,5 milioane de euro, dublu faţă de cel înregistrat în primul semestru din 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO