Companii

Kiabi are in plan deschiderea a patru noi magazine

31.05.2010, 23:04 111

Retailerul francez de imbracaminte de tip discount Kiabi vadeschide anul acesta cel putin patru magazine, dupa ce dinseptembrie 2009 pana in prezent s-a extins cu cinci unitati in urmaunor investitii de 2,5 mil. euro.

La un buget mediu de 500.000 de euro, investitia pentruurmatoarele sapte luni se ridica la 2 mil. euro.

"Gama larga de produse la preturi mici pentru toata familiaatrage din ce in ce mai multi romani, astfel ca pana in 2014 vomdezvolta o retea de 20 de magazine, ceea ce inseamna un personal de400 de angajati", spune Alain Simar, managerul general al KiabiRomania.

Luna aceasta, retailerul a deschis doua magazine, Kiabi Titan,in centrul comercial Iris Shopping Center, si Kiabi Constanta, incentrul comercial Tom. Magazinele se intind pe o suprafata de 1.700de metri patrati, respectiv 1.600 de metri patrati. " Doarmagazinul din Titan a avut 11.000 de vizitatori in prima zi de ladeschidere", spune Simar.

Primele magazine Kiabi au fost deschise in mallul Grand Arenadin Berceni si in Militari, cea de-a treia unitate fiind plasata ingaleria comerciala a Carrefour Orhideea.

Brandul Kiabi este detinut de familia franceza Mulliez, carecontroleaza si hipermarketurile Auchan si reteaua de magazine cuarticole sportive Decathlon si care pregateste intrarea la nivellocal a retelei de bricolaj Leroy Merlin.

La nivel international, Kiabi detine peste 300 de magazineproprii si in franciza, cu o suprafata medie de 1.300 de metripatrati, prin intermediul carora a rulat anul trecut afaceri de unmiliard de euro, cu circa 11% mai mult fata de 2008, cand a atinsun nivel de peste 900 milioane de euro. Echipa Kiabi este formatadin 7.750 de persoane.

La nivel local retailerul francez concureaza cu Takko, C&Asau Kenvelo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO