Companii

Lăcrămioara Diaconu preia funcţia de country manager al OX2 în România. Suedezii au planuri foarte ambiţioase în energia verde pe plan local. La nivel mondial, printre clienţii OX2 se numără Google şi chiar IKEA

Lăcrămioara Diaconu, country manager al OX2 în România

Lăcrămioara Diaconu, country manager al OX2 în România

Autor: Roxana Petrescu

17.01.2023, 11:00 437

Deja portofoliul deţinut de OX2 pe plan local se ridică la 500 MW în proiecte eoliene, dar potrivit celor mai recente informaţii, ţinta ar fi de 1.500 MW pe termen lung.

Lăcrămioara Diaconu-Pinţea a preluat anul acesta funcţia de country manager în cadrul OX2 România, cel mai mare operator independent de pro­iecte eoliene la nivel european. A­nun­ţul vine după ce la finalul anului tre­cut Lăcrămioara-Diaconu Pinţea a a­nun­ţat că părăseşte directoratul CE Oltenia după un mandat de aproape trei ani în conducerea companiei. CE Oltenia este cel mai mare producător de energie termo din România, cen­tra­lele sale pe lignit asigurând în 2021 circa 18% din producţia de energie naţională.

„Lăcrămioara Diaconu-Pinţea are o experienţă vastă în sectorul ener­ge­tic din România, dobândită în cadrul unor proiecte de anvergură, de trans­for­mare şi creştere a afacerii, şi a deţi­nut mai multe funcţii executive în a­cest domeniu. Din poziţia de membru al directoratului, deţinută în ultimii trei ani, a condus procesul de transfor­mare a Complexului Energetic Olte­nia - unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei din România. Lăcrămioara Diaconu-Pinţea îi va succeda lui Alexandru Nicoare, care a asigurat interimatul funcţiei de country manager“, au anunţat suedezii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO