Companii

Lantul de malluri El Corte Ingles intra pe piata romaneasca

11.08.2008, 19:36 986

Lantul spaniol de centre comerciale El Corte Ingles intentioneaza sa intre pe piata romaneasca, fiind deja vizate cateva orase mari precum Bucuresti, Brasov, Cluj si Timisoara. "Stiu ca lantul spaniol El Corte Ingles vrea sa intre pe piata romaneasa. Este posibil ca in toamna sa aiba loc o intalnire intre reprezentantii lantului si oficiali romani din administratiile locale. Spaniolii au luat deja legatura cu consulul general al Romaniei la Sevilla", a declarat Ovidiu Silaghi, ministrul pentru Comert, Turism, IMM-uri si Profesiuni Liberale.
Monica Stirbu, consulul general al Romaniei la Sevilla afirma ca prima intalnire cu oficialii El Corte Ingles a avut loc in luna februarie a acestui an. "Cei de la El Corte Ingles au mai avut o incercare de a intra in Romania, acum trei ani. Noi ne-am intalnit in februarie cu Jorge Pont Sanchez, directorul relatii internationale si expansiune al grupului spaniol si vrem ca in toamna acestui an sa incercam sa organizam o vizita a lor in Romania. Se vor intalni cu ministrul Comertului, cu presedintele Camerei de Comert si cu primarii catorva mari orase", a spus Stirbu. Ea a adaugat ca, in general, investitia intr-un complex El Corte Ingles se ridica la circa 300 mil. euro. Printre brandurile prezente in El Corte Ingles se numara James Purdey&Sons, Louis Vuitton, Cartier, Armani, Gucci, Loewe, Bulgari, Dior, Dior Homme, Georges Rech, Hugo Boss, Boss Woman, Ermenegildo Zegna, Burberry, Fa?onnable, Pal Zileri, Paul & Shark, Lacoste, Pavillon Christofle, CH by Carolina Herrera, Escada Sport, Lloyd's, Purificaci?n Garcia, Caroll Paris, Amitie, Episode, Emidio Tucci si Dustin. Compania a inregistrat in 2006 venituri de aproape 16 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO