Companii

Lecţia profitului predată de covrigii Luca: vânzări în creştere cu 75%, profit net de 41 mil. lei, o marjă de 11%

Lecţia profitului predată de covrigii Luca: vânzări...

Autor: Laurentiu Cotu

24.08.2023, 00:07 6449

Compania a ajuns la 2.000 de angajaţi, cu 660 mai mulţi decât în 2021.

Tinervis Group, compania care operează lanţul de simigerii Luca controlată de antreprenorii George Adragăi şi Mircea Cosmin Postole, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de aproape 368 mil. lei (74,6 mil. euro), în creştere cu 75% faţă de anul anterior.

Tinervis Group a realizat anul trecut un profit net de 41 mil. lei (8,3 mil. euro), mai mult cu 34,8% faţă de anul precedent.

În ultimul deceniu covrigăriile au devenit destinaţia zilnică pentru mic dejun pentru tot mai mulţi români, motiv pentru care şi numărul acestor unităţi a crescut puternic. Chiar şi astăzi, covrigăriile nu duc lipsă de clienţi care cumpără o merdenea cu brânză sau un croissant.

Antreprenorii George Adragăi şi Mircea Cosmin Postole au lansat businessul în 2010, la scurtă vreme după venirea crizei financiare, care i-a determinat pe mulţi români să-şi raţionalizeze bugetele.

Astfel, printre primele cheltuieli tăiate de pe listă au fost cele considerate ’’de răsfăţ’’, precum ieşitul la restaurant.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO