Companii

Leuşteanul, regele verdeţurilor. Leuşteanul costă aproape cât pâinea. La supermarket porneşte de la 1,7 lei/legătura şi în piaţă ajunge la 5 lei/legătură. „De la frig s-a făcut puţin şi nu arată prea bine.“

În Piaţa Traian, o legătură de leuştean costă 5 lei şi oferta este redusă. În magazinul Mega Image din zona Traian, o legătură de leuştean este 3,89 lei.

În Piaţa Traian, o legătură de leuştean costă 5 lei şi oferta este redusă. În magazinul Mega Image din zona Traian, o legătură de leuştean este 3,89 lei.

Autor: Florentina Niţu

14.12.2023, 17:20 164

În pragul sărbătorilor, când gospodinele caută leuştean pentru a da savoare ciorbelor de fasole, de perişoare sau de vită, dar şi pentru preparatele cu borş, tocăniţe, salate sau sosuri, găsesc greu acest condi­ment verde sau este scump.

La supermarket porneşte de la 1,7 lei/legătură şi în piaţă ajunge la 5 lei/legătură. La ma­ga­zinul de la colţul blocului o legătură costă 4 lei. Astfel, leuşteanul cel de toate zilele a devenit la fel de scump ca pâinea. De ce? „Sămânţa de pătrunjel şi de mărar se găseşte mai uşor, pe când la leuştean e o proble­mă cu ea. Apoi, tehnologia de cultură e diferită şi e mai cos­tisi­toare decât cea a mărarului sau a pătrunjelului. În plus, leuşteanul este o plantă perenă (are o durată de viaţă de peste doi ani – n. red.) şi uneori merge foarte bine, iar alteori mai deloc şi atunci când nu merge şi preţul e mic – cum a fost mulţi ani, unii producători de talie mare au desfiinţat cultura şi dacă au scăzut suprafeţele, a crescut preţul“, a explicat Daniel Ciuhureanu, membru al Brateşleg Grup, producător de legume din judeţul Galaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO