Companii

Levi's, vanzari de peste 4,5 mil. euro

18.12.2008, 17:52 167

Compania Corssa, care opereaza reteaua de 23 de magazine de articole jeans Levi's in Romania, estimeaza o crestere de 50% a vanzarilor in luna decembrie, fata de luna anterioara.

"Ne asteptam la o crestere a vanzarilor de 50% in decembrie, in conditiile in care in primele 11 luni ale anului am rulat peste 17,2 milioane de lei (aproximativ 4,7 mil. euro). Aceasta cifra se inscrie in trendul crescator pe care il avem de la inceput, iar pentru 2009 estimam o crestere de 25% a cifrei de afaceri comparativ cu 2008", a declarat Dan Cernescu, directorul de marketing al Corssa.
Compania, care este detinuta de familia Mihet si care a adus in Romania si brandul de fashion Fox, a deschis pana in prezent 23 de magazine Levi's, dintre care sase in Bucuresti.
"Anul viitor vom adauga un alt magazin in reteaua Levi's, unitatea urmand sa fie deschisa in centrul comercial Cotroceni Park din Capitala. Investitia medie intr-un magazin este de 100.000 de euro, dar poate varia in functie de suprafata", spune Cernescu.
In orase ca Iasi, Brasov, Constanta sau Ploiesti, Corssa a deschis cate doua magazine, in timp ce in orasele Timisoara, Cluj, Craiova, Arad, Bacau sau Piatra-Neamt, compania are un singur magazin Levi's. In afara de Capitala, unde compania are un magazin stradal, celelalte unitati sunt amplasate in centrele comerciale din marile orase. "Intr-un mall este mai mult trafic, pentru ca oamenii gasesc tot ce isi doresc, de la maga-zine la restaurante sau sali de cinema. In plus gasesc si locuri de parcare", explica directorul de marketing al companiei.
Magazinele Levi's se intind pe suprafete care variaza intre 60 de metri patrati si 160 de metri patrati, avand intre 3.000 si 9.000 de articole destinate vanzarii. "Cea mai mare pondere in vanzari o au articolele de imbracaminte, dar avem in magazine pana la 1.000 de unitati la categoria de accesorii si 500 de unitati la incaltaminte.
Familia Mihet detine si reteaua de magazine House of Art, intrand in competitie cu retaileri ca TinaR sau Kenvelo. Pe piata confectiilor din denim concureaza cu marci renumite precum Lee Cooper, Little Big, Diesel sau Motor Jeans.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO