Companii

Liderul pietei de constructii din Polonia a achizitionat Coifer

18.02.2008, 18:52 100

Cea mai mare companie de constructii poloneza, Polimex - Mostostal, listata la Bursa din Varsovia, a achizitionat grupul Coifer, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata romaneasca a structurilor metalice, in cadrul unei tranzactii care se va derula in mai multe etape si ar putea ajunge la o valoare de 25 de milioane de euro.
Polimex - Mostostal a achizitionat o participatie de 75% din Coifer, pentru 18,75 milioane de euro, urmand ca intr-o etapa viitoare sa cumpere si restul de actiuni, pentru o suma situata intre 2,5 milioane de euro si 6,25 milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei poloneze.
Grupul Coifer este detinut de omul de afaceri italian Piero Francisci, care controla circa 60% din actiuni, si de actionarii minoritari Corina Zaharia si Alexandru Zarnescu. Contactat de Ziarul Financiar, omul de afaceri Piero Francisci nu a dorit sa faca niciun comentariu referitor la aceasta tranzactie.
Coifer are doua capacitati de productie de structuri metalice langa Sibiu, prin compania Grande Meccanica Est, si la Valenii de Munte, judetul Prahova, prin firma Coifer Cons, care au livrat produse catre proiecte precum Plaza Romania, Iride Business Park, Metro Moldova, Metro Belgrad sau Carrefour.
Grupul detine si o firma specializata in lucrari de constructii, Coifer Impex, precum si o firma de arhitectura si inginerie, Coifer Arh.
Cele patru companii au realizat in 2006 afaceri cumulate de peste 40 de milioane de euro. Extinderea afacerilor i-a determinat pe reprezentantii Coifer sa angajaze anul trecut peste 100 de muncitori din India, pentru a acoperi deficitul de forta de munca.
In aceeasi situatie se afla si polonezii, care au anuntat inca de la sfarsitul anului trecut ca se afla intr-un proces agresiv de extindere a afacerilor, fiind interesati sa angajeze cateva mii de muncitori in 2008 pe piata poloneza, pe fondul cresterii cererii pentru construirea de poduri si fabrici.
Compania Molimex-Mostostal, cu afaceri de 700 de milioane de euro la sfarsitul anului 2006, este specializata in constructii industriale, petrochimice si de mediu, precum si in constructia de proiecte rezidentiale. In plus, Molimex- Mostostal este unul dintre cei mai mari producatori de otel din Europa, cu o capacitate instalata de 6.000 de tone pe luna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO