Companii

Cum să locuieşti mai bine. Ce urmează pentru piaţa rezidenţială: „Boom“ după 2024, dacă autorizaţiile vor fi din nou emise, sau o reorientare a dezvoltatorilor către Ilfov şi concentrarea pe foste platforme industriale. Dezvoltatorii subliniază că lipsa coerenţei în decizii reprezintă o problemă care cauzează pierderi

Piaţa rezidenţială locală a înregistrat un început de 2022 foarte bun după ce în 2021 s-au stabilit recorduri atât din punctul de vedere al tranzacţiilor, cât şi din punctul de vedere al unităţilor livrate.

Piaţa rezidenţială locală a înregistrat un început de 2022 foarte bun după ce în 2021 s-au stabilit recorduri atât din punctul de vedere al tranzacţiilor, cât şi din punctul de vedere al unităţilor livrate.

Autor: Bogdan Alecu

10.05.2022, 15:30 3489

Blocarea urmată de anularea PUZ-urilor de sector în Capitală a pus presiune pe dezvoltatori, care s-au trezit cu proiectele blocate. Pe de-o parte, Bucureştiul continuă să atragă forţă de muncă, datorită salariilor mari, iar oamenii au nevoie de locuinţe noi. De partea cealaltă, dincolo de cererea pentru locuinţe, se află şi un stoc de apartamente vechi, în blocuri racordate la un sistem de termoficare „ciuruit“, pentru care locuitorii plătesc pentru a suporta duşuri reci şi frig.

Maria Andrei, vicepreÅŸedinte al SVN România, explică faptul că estimările pentru 2022 indică un număr similar de noi locuinÅ£e livrate cu al celor din 2021, când a fost atins recordul de 22.000 de unităţi pentru zona BucureÅŸti-Ilfov. Mai mult, de această dată lipsa unui PUZ în sectorul 1 care să fie anulat a reprezentat un avantaj pentru zona de nord a Capitalei, care dispune ÅŸi de terenuri libere pentru viitoare proiecte. „O parte din proiectele începute au fost decalate pentru 2022, din cauza creÅŸterii preÅ£urilor mate­rialelor de construcÅ£ii. Sunt multe proiecte în nordul BucureÅŸtiului, mai mult sau mai puÅ£in sustenabile.  Noi cerem dezvol­tatorilor să vină cu componenta smart, sustenabilă, nu doar cu spaÅ£ii de locuit. Avem alt public acum, alÅ£i clienÅ£i, avem un cumpărător educat în ultimii ani“, a explicat Maria Andrei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO