Companii

Müjdat Tiryaki, Ford Otosan Craiova: În România trebuie să vii cu valoare adăugată, nu este o ţară low-cost

Müjdat Tiryaki

Müjdat Tiryaki

Autor: Bogdan Alecu

14.11.2023, 00:07 10337

Miza producţiei de maşini din România o reprezintă valoarea adăugată, investiţia în automobile care să vină cu ceva nou în piaţă, astfel încât costurile de producţie să fie compensate de inovaţie.

„România nu este o ţară low-cost, care să atragă prin costuri reduse. Pentru a fi sustenabil trebuie să vii cu valoare adăugată, cu inovaţii şi noi idei pentru producţie. Da, este greu să vii cu inovaţii, dar de aceea trebuie să asiguri cadrul necesar în cadrul companiei şi să oferi libertate angajaţilor în acest sens. Trebuie să existe o gândire antreprenorială a angajatului şi să învăţăm din greşeli. Ei trebuie să ştie spre exemplu ce se întâmplă în piaţă. În Turcia operaţiunile noastre mizează pe digitalizare şi tehnologie şi vom aduce acest lucru în România, şi odată cu ele, eficienţă ridicată“, a spus Müjdat Tiryaki, preşedintele Ford Otosan România, în cadrul evenimentului Automotive Forum 2023.

Müjdat Tiryaki explică faptul că cea mai mare provocare mai departe rămâne legată de costuri, de la supply chain la energie.

"Totul depinde ce se va întâmpla peste 4 sau 5 ani mai târziu, să vezi unde va merge piaţa şi către ce se va îndrepta transformarea. În 2024 provocarea principală va fi electrificarea şi acoperirea cererii, să producem mai mult deoarece cererea este acolo. Producţia în 2023 va fi mai mare ca în 2022 şi în 2024 va fi mult mai mare ca în 2023", a explicat preşedintele companiei.

Ford Otosan România, a demarat oficial în octombrie producţia noii game Courier la Craiova, la un an şi trei luni de când compania  joint-venture între Ford Motor Company şi grupul Ko? a preluat oficial uzina din România, iar acum pregătirile se îndreptă către electrificare - în 2024 vor fi lansate atât versiunile electrice ale acestora, dar şi una pentru Puma.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO