Companii

MAN lanseaza al treilea fond si in Romania

05.11.2003, 00:00 15

Grupul financiar anglo - elvetian MAN, una din cele mai mari companii de administrare a investitiilor alternative din lume, a lansat de curand pe piata internationala, inclusiv cea romaneasca, un nou produs de investitii, MAN Multi - Strategy Series 6.
Valoarea minima a investitiei in ultimul produs MAN este de 50.000 de dolari sau euro, iar randamentul anual prognozat al titlurilor este de 15 - 17% pe an. Data sfarsitului subscrierii este 5 decembrie 2003. Indiferent de performantele fondului, recuperarea a 120% din suma investita este garantata de banca olandeza ABN Amro Bank.
Produsul vizeaza si piata romaneasca, unde MAN Investments este reprezentata incepand cu anul trecut de compania Swiss Investment Board Romania (SIBR), care se ocupa cu promovarea titlurilor aferente produselor MAN. MAN, prin intermediul SIBR, este prima companie care a oferit investitorilor romani, in urma cu cateva luni, posibilitatea de a cumpara titluri intr-un produs alternativ de investitii (hedge fund).      "Suntem incantati de  faptul ca putem oferi investitorilor romani sofisticati posibilitatea de a investi intr-una din cele mai bune familii de produse create de Man Group (Man Multi Strategy Series). Garantiile de 120% oferite chiar din start de ABN Amro Bank NV, randamentele atractive ( de 15-17%) precum si prezenta noastra constanta in piata de capital romaneasca ne fac sa fim increzatori in reusita acestei emisiuni", a declarat Eros Grandi, presedintele SIBR.La nivel international, produsele alternative de investitii au prins din ce in ce mai mult in ultimii ani, pe fondul scaderii pietelor de actiuni. Astfel, daca in 1990 produsele alternative aveau o valoare totala de 30 - 40 de miliarde de dolari, valoarea lor a depasit in prezent 600 de miliarde de dolari. MAN administreaza in prezent peste 28 de miliarde de dolari la nivel international.
laurentiu.ispir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24