Companii

Marius Popescu, Tarom: Avem capacitatea de a opera mai multe zboruri interne, dar nu putem introduce noi curse regulate, agenţiile de turism ar trebui să colaboreze pentru a introduce chartere, mai ales pe aeroportul din Constanţa. Tarifele biletelor de avion sunt aşteptate să crească cu cel puţin 10%, limita de sus fluctuând în funcţie de dinamica preţului kerosenului

Tarom are o flotă formată din 12 aeronave Boeing, 4 avioane Airbus şi 13 ATR-uri, conform site-ului companiei.

Tarom are o flotă formată din 12 aeronave Boeing, 4 avioane Airbus şi 13 ATR-uri, conform site-ului companiei.

Autor: Miruna Diaconu

23.05.2022, 17:45 312

♦ Compania Tarom trece printr-un proces de restructurare prin care vor fi reduse cheltuielile, iar revenirea pe profit este aşteptată în 2024.

Operatorul aerian are capacitatea de a introduce noi rute interne, însă nu regulate, tocmai de aceea agenţiile de turism din ţară ar trebui să colaboreze pentru a se putea introduce curse charter, mai ales între judeţele din vest şi Constanţa.

„În 2020 şi în 2021, am încercat să dăm drumul la câteva zboruri şi anume Iaşi – Constanţa, Cluj – Constanţa, Timişoara – Constanţa şi Oradea – Constanţa, noi le-am urcat în sistemul de rezervare la acea vreme, cele mai multe bilete pe care le-am vândut au fost 30 de bilete pe o rută. Era şi pandemie, dar noi nu puteam să operăm cu o astfel cerere“, spune pentru ZF Marius Popescu, purtătorul de cuvânt al Tarom.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO