Companii

MedLife a investit peste 2 mil. euro în robotul da Vinci X instalat în Spitalul MedLife Polisano din Sibiu

MedLife a investit peste 2 mil. euro în robotul da Vinci...

Autor: Cristina Bellu

10.01.2024, 13:44 131

Grupul MedLife, cel mai mare ope­rator privat de sănătate, a investit peste 2 mil. euro în achizitionarea robotului da Vinci X din cadrul Spitalului MedLife Polisano din Sibiu, al treilea robot de acest gen deţinut de companie .

„Odata cu achizitionarea celui de al treilea robot da Vinci, continuam sa aducem avantajele chirurgiei robotice mai aproape de pacientii nostri si in zona centrala a tarii”, spune Nicolae Marcu, Director de Sanatate si Operatiuni MedLife Group.

Potrivit acestuia, echipa Spitalului MedLife Polisano care va utiliza noul sistem da Vinci X este formata din 11 medici, care vor putea efectua interventii complexe, acoperind mai multe specialitati: chirurgie generala, chirurgie oncologica, chirurgie ginecologica si chirurgie urologica.

„Adoptarea acestei tehnologii chirurgicale avansate va amplifica capacitatea MedLife Polisano de a oferi servicii medicale unui numar crescut de pacienti, facilitand in acelasi timp realizarea de proceduri chirurgicale complexe cu o acuratete si eficienta superioara", precizeaza Evangelos Kalamakis, Managing Director, Sofmedica, compania care a furnizat sistemul da Vinci ope­ratorului MedLife.

In prezent, MedLife deţine 17 unitati spitalicesti in portofoliu, si continua actiunile de consolidare pe aceasta divizie, avand in plan, in perioada urmatoare, deschiderea noului spital Nord-Provita in Bucuresti, a spitalului MedLife Medici’s in Timisoara si a unui spital de nisa in Craiova.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO