Companii

Membrii sindicatului RODAE, interesati de 8% din Daewoo

31.01.2007, 19:05 39

Sindicatul liber "RODAE" Automobile Romania, care reuneste 3.200 din cei 4.000 de angajati ai uzinei Daewoo Craiova, a depus in numele membrilor sai la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) o scrisoare de intentie pentru preluarea unei participatii de pana la 8% din actiunile Daewoo Craiova in urma demararii procesului de privatizare. "Discutiile noastre cu autoritatile au avut ca subiect privatizarea cat mai rapida a uzinei, includerea in contract a unei clauze care sa prevada preluarea integrala a salariatilor cu carte de munca si oferta de preluare a pana la 8% din participatii de catre membrii sindicatului", a declarat Ovidiu Cioroianu, presedintele Rodae Automobile Craiova.
Conform informatiilor furnizate de AVAS, investitorii interesati de procesul de privatizare pot depune scrisori de interes atat in prezent cat si dupa publicarea anuntului propriu-zis de privatizare a capacitatilor de productie de la uzina din Craiova.
"In urma anuntului privind intentia Ministerului Economiei prin OPSPI de reluare a privatizarii Daewoo, au fost reiterate intentiile si au avut loc discutii cu reprezentantii companiilor General Motors, Ford Motor Company, TATA Motors si Sindicatul Liber 'RODAE' Automobile", au declarat reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24