Companii

Michael Schmidt a ajuns la afaceri de 558 mil. euro în România, Germania şi Austria cu MHS Holding şi ia în calcul să importe o marcă de maşini electrice din China

Michael Schmidt a ajuns la afaceri de 558 mil. euro în...

Autor: Bogdan Alecu

31.03.2023, 00:07 2542

Businessul MHS Holding, compania care grupează businessurile lui Michael Schmidt din România, Germania şi Austria, a urcat cu peste 10% în 2022 la 558 mil. euro, creştere susţinută de vânzări şi activitatea de service.

„Luăm în calcul şi un brand chinezesc cu maşini electrice. Acum doi ani am crescut portofoliul cu marca Ineos şi asta deja ne ajută. Suntem în negocieri şi discuţii pentru ce ne-ar completa gama actuală. Ne gândim, spre exemplu, la electrice din China şi nu vrem să pierdem acest tren“, a explicat într-un interviu acordat ZF Leonhard Georg Pfeffer, CEO şi administrator al Automobile Bavaria, unul dintre cei mai mari jucători din industria auto locală. Michael Schmidt a anunţat la finalul anului trecut că nu mai deţine nicio funcţie în cadrul companiilor din România şi nu este implicat în activitatea operaţională a acestora.

Miza de a extinde portofoliul vine pe fondul transformării industriei auto, iar electrificarea va duce în timp la o scădere a intervenţiilor în service şi implicit la un declin al businessului. „Noi discutăm şi cu Stellantis pentru noi branduri în portofoliu. În viitor, poate vom avea nevoie de ceva pe lângă BMW. De ce? Pentru că service-ul va avea o pondere mai mică. Putem compensa, pentru că piaţa românească continuă să crească, dar poate va fi nevoie de un alt doilea brand de volum“, a explicat Leonhard Georg Pfeffer.

În Norvegia, spre exemplu, cu 40-50% au scăzut centrele auto în cifră de afaceri din aftersales pe fondul electrificării. În România mai avem 7-10 ani până în acel moment. Vrem un brand bun din China, Coreea de Sud sau America. Acum nimeni nu ştie cum va evolua piaţa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO