Companii

Microberăria Zăganu a ajuns în 165 de localuri şi vrea dublarea businessului anul acesta

Ale­xandru Geamănu şi Laurenţiu Bănescu

Ale­xandru Geamănu şi Laurenţiu Bănescu

Autor: Cristina Roşca

29.04.2015, 00:07 2426

Microberăria Zăganu din zona Vălenii de Munte, deschisă acum circa doi ani şi controlată de antreprenorii Laurenţiu Bănescu şi Ale­xandru Geamănu, a ajuns să fie prezentă în 165 de baruri, restaurante, minimarketuri şi magazine specializate şi aşteaptă vânzări de 2 mil. lei în 2015, duble faţă de anul anterior.

Compania nu este prezentă în hipermarketuri şi supermarketuri, iar cei doi antreprenori afirmă că o intrare în aceste reţele nu se numără pe lista de planuri viitoare.

„Distribuţia o facem tot noi, pentru că vrem să avem controlul businessului“, spune Lau­ren­ţiu Bănescu, care a lucrat mai bine de un deceniu în multinaţionale precum Coca-Cola, Red Bull, Henkel sau Carlsberg. Partenerul său şi-a construit cariera în publicitate.

Pentru a porni la drum proiectul Berea Zăganu cei doi parteneri au investit iniţial circa 250.000 de euro - fonduri proprii şi credite -, iar pe parcurs au fost necesare alte fonduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO