Companii

Mihai Băjan, acţionar al Farmaciilor Băjan: „Puterea de cumpărare scade, în unităţile noastre a scăzut numărul de pacienţi, dar a crescut valoarea bonului“

Mihai Băjan, acţionar al Farmaciilor Băjan: Investim în extindere în funcţie de disponibilităţi şi dacă găsim licenţe de vânzare.

Mihai Băjan, acţionar al Farmaciilor Băjan: Investim în extindere în funcţie de disponibilităţi şi dacă găsim licenţe de vânzare.

Autor: Georgiana Mihalache, Cristina Bellu

28.10.2022, 17:30 199

♦ Farmaciile Băjan numără 22 de unităţi în judeţele Vâlcea şi Argeş, dar şi în Bucureşti.

Efectele creşterilor de preţuri din ultimul an nu au ocolit nici zona de sănătate, iar pacienţii încep să scoată de pe listă inclusiv medicamente, din observaţiile lui Mihai Băjan, acţionarul Farmaciilor Băjan, una dintre cele mai mari reţele regionale din sudul României.

„Aşteptările pentru 2023 sunt să scadă puterea de cumpărare. Vedem că a scăzut numărul de bonuri, dar a crescut valoarea bonului în unităţile noastre. Asta spune că oamenii care nu îşi mai permit fac economie în zona aceasta de sănătate“, a spus Mihai Băjan în cadrul conferinţei ZF Health&Pharma Summit'22.

Farmaciile Băjan, una dintre cele mai puternice reţele regionale de farmacii din sudul ţării, numără în prezent 22 de unităţi în judeţele Vâlcea şi Argeş. Şi în Bucureşti urmează să îşi facă loc brandul de farmacii, într-o piaţă extrem de aglomerată.

„Ne vom dezvolta în continuare pentru că altfel nu poţi merge înainte. Investiţiile trebuie gândite. Investim în extindere în funcţie de disponibilităţi şi dacă găsim licenţe de vânzare. În Bucureşti avem o singură unitate. Deocamdată nu sunt alte licenţe disponibile în Capitală.  Când vor apărea, vom vedea ce vom decide în funcţie de preţul acestora“, a mai spus Mihai Băjan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO