Companii

Ministrul sănătăţii despre medicii care lucrează în privat şi îşi duc bolnavii pentru tratament în public: vom încerca să micşorăm acest fenomen prin metodologii

Ministrul sănătăţii despre medicii care lucrează în...

Autor: Ioana David

13.01.2013, 12:37 625

Întrebat dacă nu crede că va continua căpuşarea sistemului public prin medici care lucrează în sistem privat şi de fapt îşi duc bolnavii pentru tratamente în spitalele publice, Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii a spus că intenţionează exact reducerea acestui fenomen, prin "soluţii şi metodologii".

"Nu exclud că o asemenea posibilitate poate să existe, dar noi vom încerca să găsim soluţii, metodologii, ca să micşorăm acest fenomen, care există. Prin toate sistemele informatice pe care vrem în continuare să le facem reale, în sensul să funcţioneze, pentru că ele sunt aşa, împrăştiate, nu sunt legate, nu sunt conectate, nu sunt corelate, nu sunt coerente. Vom încerca să facem acest lucru şi atunci sigur că datele se vor vedea cu ochiul liber şi cei care greşesc vor plăti", a spus el.

Nicolăescu a precizat că nu există servicii medicale care să nu fie oferite de spitalele publice din România. El a adăugat că nu ştie încă dacă le va permite în continuare medicilor să lucreze simultan şi în sistem public şi în sistem privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO