Companii

MOL a avut cresteri de 50% la produsele non-oil de sarbatori

05.01.2009, 17:33 50

MOL Romania, filiala locala a grupului petrolier ungar MOL, spune ca a inregistrat cresteri de pana la 50% in luna decembrie in ceea ce priveste comercializarea unor produse din gama non-oil in comparatie cu luna precedenta a anului 2008 si se asteapta la o crestere usoara a vanzarilor din segmentul non-oil inregistrata in ultima luna a anului trecut comparativ cu aceeasi perioada din 2007.

"Am avut o crestere de peste 30% a vanzarilor de produse de ciocolata, peste 50% la jucarii, iar vanzarile de decoratiuni de sarbatori au crescut cu mai mult de 50% in luna decembrie in comparatie cu luna noiembrie a anului trecut", au declarat reprezentantii MOL Romania fara a indica o valoare a vanzarilor inregistrate exclusiv din segmentul non-oil.
In prezent, ponderea comercializarii acestor produse care nu au legatura cu vanzarea de carburanti reprezinta circa 15% din incasarile totale ale companiei. MOL Romania a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de peste 530 de milioane de euro.
"Este dificil sa facem estimari pentru luna decembrie, dar ne asteptam la o crestere usoara fata de anul trecut a cifrei de afaceri generata de segmentul non-oil", mai spun reprezentantii companiei. Potrivit surselor citate, cel mai bine vandute bunuri din segmentul non-oil sunt rovinietele, tigarile si bauturile racoritoare. MOL controleaza in prezent o retea de 121 de benzinarii in Romania, dupa ce compania a semnat recent un acord de vanzare - cumparare de statii de distributie cu grupul Italian Eni, prezent pe piata locala prin intermediul Agip Romania.
In urma acordului, au fost vandute 10 benzinarii MOL catre Agip Romania, in acelasi timp cu achizitionarea a 26 de benzinarii ale Agip de catre MOL in Austria. Ca urmare a acestei tranzactii, MOL va opera 73 de benzinarii in Austria si 121 in Romania, iar Eni va avea 158 de statii in Austria si 37 in Romania.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO