Companii

Mulţi, dar fără forţă. România este pe locul 14 la cifra de afaceri din industria alimentară deşi este pe 7 ca număr de companii

Mulţi, dar fără forţă. România este pe locul 14 la...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

31.01.2023, 08:30 2211

România s-a clasat anul trecut pe locul 14 la nivel european după cifra de afaceri a industriei alimentare şi băuturilor, dar este una dintre ţările cu cele mai multe companii, dar şi cu cei mai mulţi angajaţi, arată datele analizate de ZF din ultimul studiu al asociaţiei FoodDrinkEurope, care a luat în calcul date de la Eurostat.

Ca număr de companii este pe şapte, iar ca număr de angajaţi pe cinci.

Astfel, deşi sunt mulţi, producătorii mici nu reuşesc să pună presiune pe lanţurile străine şi nu ajung pe rafturile magazinelor sau cei care ajung fac de multe ori şi mărci private pentru aceste lanţuri. România nu are nicio companie care să ajungă, pe o singură unitate fiscală, la cel puţin 1 miliard de lei afaceri, dar nu are nicio companie prezentă în top 50 ca vânzări în Europa.

În clasament sunt companii care au activităţi în România, dar nicio companie ale cărei baze au fost puse în ţara noastră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO