Companii

Muşat & Asociaţii a asistat compania chineză Geely cu privire la aspectele juridice româneşti ale acordului de joint venture cu Grupul Renault pentru lansarea unei companii în domeniul tehnologiei de propulsie

Muşat & Asociaţii a asistat compania chineză Geely cu...

Autor: Cristina Bellu

24.07.2023, 11:10 5586

Societatea de avocatură Muşat & Asociaţii a consiliat Geely Holding Group şi Geely Automobile Holdings Limited cu privire la aspectele juridice româneşti ale unui acord de joint venture cu Grupul Renault pentru lansarea unei noi companii de tehnologie de propulsie care îşi propune să devină lider mondial în dezvoltarea, fabricarea şi furnizarea celor mai bune sisteme de propulsie hibride şi a sistemelor de propulsie ICE de înaltă eficienţă.

În urma acordului, Geely şi Renault deţin fiecare participaţii de 50% în noua companie.

Societatea de avocatură a asistat Geely în toate activităţile legate de România, de la o amplă analiză juridică de tip due diligence, aspecte corporative, imobiliare, de muncă şi de mediu până la structurarea şi încheierea tranzacţiei.

Echipa Muşat & Asociaţii a fost condusă de Gheorghe Muşat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) şi Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner), alături de Iulian Popescu (Deputy Managing Partner), Mihai Popa (Deputy Managing Partner), Monia Dobrescu (Partner), Andrei Ormenean (Partner),  Alina Man (Managing Associate), Mădălina Trifan (Managing Associate), Dragoş Lungu (Managing Associate), Ana Maria Abrudan (Managing Associate), Manuela Lupeanu (Managing Associate), Julieta Sfeclă (Managing Associate), Robert Ürmösi (Senior Associate), Gabriel Oprea (Senior Associate) şi Camelia Stanciu (Associate), care au avut un rol-cheie în cadrul procesului.

Joint venture-ul va fi condus în comun de către Grupul Renault şi Geely, cu un consiliu de administraţie compus dintr-un număr egal de membri ai fiecărei părţi, care vor formula şi executa strategii şi vor stabili direcţia joint venture-ului.

Organizarea iniţială va asigura continuitatea activităţii, cu două centre operaţionale responsabile de operaţiunile aferente: Madrid pentru Grupul Renault şi Hangzhou pentru Geely. O echipă executivă va fi instalată la sediul central al noii companii, care se intenţionează a fi înfiinţată în Marea Britanie, pentru a consolida operaţiunile, valorifica sinergiile şi defini planurile de viitor.

Se preconizează ca, după lansare, noua companie să aprovizioneze mai mulţi clienţi industriali, inclusiv Grupul Renault, Geely Auto, Volvo Cars, Proton, Nissan, Mitsubishi Motors Company şi PUNCH Torino. În viitor, joint venture-ul va avea capacitatea să furnizeze soluţii complete în domeniul tehnologiei de propulsie pentru mărci auto terţe şi va accepta parteneri pentru a consolida şi mai mult lanţul valoric.

Sub rezerva legilor şi reglementărilor aplicabile, Geely Auto şi Renault vor încheia un acord de achiziţie pe termen lung de la joint venture pentru sistemele de propulsie ICE, hibride şi hibride plug-in (motor şi transmisii) pentru vehicule de pasageri. În plus, Renault va achiziţiona de la joint venture sisteme de propulsie pentru vehicule comerciale uşoare, precum şi servicii pentru dezvoltarea de baterii hibride.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO