Companii

Negocierile OMV-E.ON au esuat

09.04.2001, 00:00 16



Directorul executiv al grupului austriac OMV, Richard Schenz, a declarat ca discutiile cu E.ON din Germania privind un posibil acord de cooperare s-au incheiat, se arata in publicatia austriaca Die Presse, citata de Reuters.

Discutiile incepute anul trecut intre cele doua firme ar fi avut ca obiect, conform presei austriece, preluarea de catre OMV a unui pachet majoritar din actiunile diviziei Veba Oel a grupului E.ON, in schimbul cedarii controlului asupra diviziei sale producatoare de gaze unei societati mixte controlate de E.ON.

Conform publicatiei austriece, cele doua parti nu au reusit sa ajunga la o intelegere in privinta evaluarii contributiilor fiecarei firme la acest proiect.

De asemenea, se pare ca au existat obiectii din partea grupului rus Gazprom, unul dintre principalii furnizori ai OMV, care si-ar fi exprimat ingrijorarea cu privire la eventuala intrerupere a contractelor sale cu companiile germane, precum Ruhrgas, in situatia in care E.ON ar fi devenit un important producator de gaze. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO