Companii

Nelu Iordache a schimbat numele firmei de taxi aerian în Romstrade Logistic Expres

Nelu Iordache a schimbat numele firmei de taxi aerian în Romstrade Logistic Expres

Foto Silviu Matei

Autor: Andreea Mioara Neferu

01.03.2012, 00:00 695

Compania de taxi aerian şi servicii în turism Direct Aero Services, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, şi-a schimbat numele în Romstrade Logistic Expres, potrivit informaţiilor apărute în Monitorul Oficial. Direct Aero Services a avut în 2010 afaceri de 40 de milioane de lei (9,5 milioane de euro), în scădere puternică de la 537 de milioane de lei (126,7 milioane de euro) cu un an înainte.

Potrivit informaţiilor de la Monitorul Oficial, Nelu Iordache (desen) deţinea 75% din Direct Aero Services, în timp ce Gheorghe Cruceru controla restul de 25%. Flota Romstrade Logistic Express este compusă în prezent din două elicoptere pentru 3-5 pasageri fiecare, două avioane Cessna de câte 4 pasageri şi două avioane SAAB pentru 33 de pasageri fiecare, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Nelu Iordache controlează, pe lângă firma de taxi aerian, şi businessuri în alte domenii: Romstrade (construcţii), Blue Air (transport aerian low-cost) şi Andany Trading (agricultură). Până în prezent au fost anunţate rezultatele financiare pe 2011 doar pentru Romstrade, care şi-a majorat afacerile cu minimum 30%, până la cel puţin 175 de milioane de euro, şi pentru Blue Air, care a avut anul trecut un business de 149 de milioane de euro, în scădere cu 9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO