Companii

O divizie a Continental mai face o fabrica la Timisoara

29.08.2001, 00:00 53



Compania germana Contitech Holding GmbH, divizie a concernului Continental, al doilea mare producator de anvelope din Europa, ar putea investi 5-6 milioane de marci germane pentru construirea unei fabrici la Timisoara.

Reprezentanti ai firmei germane ContiTech s-au aflat in cursul saptamanii trecute la Timisoara, pentru a prospecta piata si a reusi gasirea unei locatii in vederea realizarii unei investitii. Delegatia germana a solicitat autoritatilor locale o suprafata de teren, care urmeaza apoi sa fie concesionata, si pe care se va demara investitia.

"Le-am oferit investitorilor germani ca viitoare locatii perimetrele cuprinse in Calea Lugojului precum si o suprafata de 5.000 de metri patrati in viitorul parc industrial,situat in Calea Torontalului, vizavi de firma Solectron", a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Marius Popovici.

"Peste trei saptamani delegatia germana va reveni la Timisoara, cand se vor hotari asupra locatiei si se vor semna actele pentru demararea investitiei", a mai spus el.

Investitia va consta intr-o unitate de productie in domeniul curelelor de transmisie din cauciuc, care va costa circa 5-6 milioane marci. Constructia va demara chiar in toamna acestui an, cand vor incepe lucrarile de constructie a halei de productie si urmeaza sa fie create aici circa 100 de locuri de munca.

Firma ContiTech, parte a corporatiei Continental, este lider al pietei europene in domeniul productiei curelelor de transmisie, si a avut in 2000 o cifra de afaceri de 166 milioane de euro. Firma produce si alte subansamble in domeniul tehnologiei si transportului feroviar, constructiilor de nave, in domeniul minier si al constructiilor de masini.

Firma este o doar o divizie a holdingului ContiTech, celelalte divizii fiind: Power Transmission Systems, Air Spring Systems, Elastomer-Coatings, Conveyor Belt Systems, Fluid, Vibration Control si Extrusion.

ContiTech Holding GmbH, cu sediul la Hanovra, a realizat in primele 6 luni ale anului 2001 o cifra de afaceri de 933 milioane de euro si un profit din exploatare de 81 milioane euro.

Grupul are fabrici in Belgia, Austria, Marea Britanie, Spania, Franta, Singapore, Chile si S.U.A, si este parte componenta a corporatiei Continental, avand ca si clienti firme din industria auto ca: Alfa-Romeo, Opel, Ford si MAN- Nutzfahrzeug AG.

Concernul Continental AG este prezent in Romania din 1999, an in care a infiintat societatea Continental Automotive Products. In octombrie 2000, Continental a deschis la Timisoara o fabrica de anvelope, in care au fost investite peste 120 de milioane de marci germane, suma care se va majora, pana la finele anului 2002, la 200 de milioane de marci.

Valoarea totala a investitiilor straine realizate incepand cu 1991 in judetul Timis se ridica la 358,6 milioane dolari, din care numai in municipiul Timisoara au fost investite peste 277 milioane dolari.

Pe primul loc in clasamentul tarilor de provenienta a capitalului strain se situeaza Germania, urmata de SUA, Luxemburg, Italia si RA Siria. Intre cele mai importante companii straine prezente in judetul Timis se numara Siemens, Lisa Draxlmeier, Kathrein, Lindegas, Solectron, Alcatel, Philips-Elba, Procter&Gamble.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels