Companii

Octavian Radu a închis librăria Diverta din mallul AFI Cotroceni

Octavian Radu a închis librăria Diverta din mallul AFI Cotroceni

Autor: Adelina Mihai

05.12.2011, 00:04 1641

Omul de afaceri Octavian Radu, care controlează lanţul de librării Diverta, a închis magazinul Diverta din complexul comercial AFI Palace Cotroceni, mallul cu cel mai mare trafic din ţară.

Anul acesta, Diverta a mai închis şapte magazine cu suprafeţe mici din ţară şi a deschis cinci noi unităţi, potrivit celor mai recente date disponibile.

Reprezentanţii companiei au confirmat informaţia, însă nu au oferit un răspuns oficial privind motivele care au stat la baza deciziei. Magazinul Diverta s-a închis la mai puţin de o lună după ce un competitor, lanţul Cărtureşti, a intrat cu o librărie tot în AFI Palace Cotroceni. Oficialii Diverta au spus că nu a existat o legătură între cele două evenimente, decizia închiderii Diverta fiind luată înaintea deschiderii Cărtureşti.

Pro Express Retail, compania care administrează librăriile Diverta, a intrat în insolvenţă anul trecut, când a încheiat cu o cifră de afaceri de 22 mil. euro (în scădere cu 26% faţă de 2009) şi pierderi de peste 5,6 mil. euro (faţă de 4,36 mil. euro în anul anterior). Compania avea la finele anului trecut 257 de angajaţi, cu aproape 300 mai puţini decât în 2009.

Reprezentanţii Diverta spuneau că, în total, lanţul Diverta va număra la sfârşitul acestui an 51 de unităţi. Înfiinţat de omul de afaceri Octavian Radu în 1990, grupul RTC cuprinde companii cu activităţi grupate în mai multe divizii, iar anul trecut o companie de curierat şi cea pe care erau înregistrate librăriile Diverta au intrat în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO