Companii

Ondrej Safar, CEO, CEZ România, compania cu cei mai mulţi prosumatori: În 2033, 17% dintre consumatorii din zona noastră vor deveni prosumatori. Trebuie să ne gândim de acum cum vom recicla panourile sau bateriile maşinilor electrice.

Ondrej Safar, CEO, CEZ România, compania cu cei mai...

Autor: Roxana Petrescu

07.07.2023, 00:07 604

CEZ are în România peste 1,4 milioane de consumatori de energie, cel mai mare parc eolian local, 600 MW în Dobrogea, şi cel mai mare număr de prosumatori deja conectaţi la reţeaua administrată de compania care acoperă regiunea Olteniei.

„Estimăm că aproximativ 17% dintre consumatorii din zona DEO (Distribuţie Energie Oltenia) vor deveni prosumatori până în anul 2033. În acest an, am depăşit 1%“, spune Ondrej Safar, CEO al CEZ România. Safar adaugă că pentru anul acesta compania de distribuţie a energiei a grupului CEZ în România, Distribuţie Energie Oltenia (DEO), are un buget, asigurat din surse proprii de 321 de milioane de lei.

La finalul lunii martie, piaţa locală a ajuns la 55.244 de prosumatori, cu o capacitate instalată de 636 MW, circa 5.000 de prosumatori fiind înregistraţi în Ilfov, judeţ în care se află cea mai mare comunitate de mici producători-consumatori de energie din România.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO