Companii

Ostahie lasa divizia imobiliara Cometex in afara grupului Altex

Ostahie lasa divizia imobiliara Cometex in afara grupului Altex

Dan Ostahie, presedintele Altex: E bine sa se dezvolte fiecare pe drumul sau. Cometex va merge in directia sa, ca si pana acum, iar raportul de restructurare financiara a Altex va fi prezentat la final de an.

15.09.2009, 00:00 1501

Dan Ostahie, proprietarul grupului de retail electroIT Altex, arenuntat la fuziunea dintre Altex si divizia de real estateCometex, dupa ce in urma cu doua luni fusese aprobata fuziunea deprincipiu prin absorbtie.

In luna aprilie s-a decis ca Altex sa absoarba Cometex pentru agaranta cu activele sale credite ale grupului in valoare de 11milioane de euro, dar potrivit comunicatului remis pietei Rasdaq aBursei de Valori Bucuresti, s-a decis renuntarea la proiect sipastrarea companiei pe Bursa.

"E bine sa se dezvolte fiecare pe drumul sau. Cometex va mergein directia sa, ca si pana acum, iar raportul de restructurarefinanciara a Altex va fi prezentat la final de an", a declarat DanOstahie. Ostahie detine 96,87% din titlurile Cometex prinAltex.

Vanzarile Altex, principalul business al grupului detinut deOstahie, s-au redus cu 50% in prima jumatate a anului, la 83 demilioane de euro.

Totodata, Adunarea Generala a Actionarilor Cometex a decisachizitia de actiuni la compania Alba Iulia Commercial Gallery simutarea sediului din Suceava in Capitala. Alba Iulia CommercialGallery este firma prin care Ostahie urmeaza sa dezvolte un centrucomercial in localitatea transilvaneana, dupa cum a procedat si cucentrul comercial inaugurat anul trecut in Brasov.

Ostahie spune ca Cometex va continua sa se dezvolte singura siva avea noi proiecte. "Chiar daca exista o incetinire a cererii inpiata imobiliara, vom dezvolta Cometex in continuare. Am operatreduceri ale chiriilor in marja pietei si in mallul din Buzau, dareste important sa avem un trafic bun si sa ne dezvoltam inperspectiva extinderii marilor retaileri in afara Bucurestiului", aspus Ostahie.

Aurora Shopping Mall din Buzau, inaugurat anul trecut in urmaunei investitii de 25 de milioane de euro, are un grad de ocuparede aproximativ 90% potrivit reprezentantilor companiei.

Cometex a raportat o cifra de afaceri de 13,3 milioane de lei inprima jumatate a anului si un profit de 4,6 milioane de lei.Capitalizarea companiei la Bursa este de 26,1 milioane de lei, laun pret de 70 lei pe actiune, in crestere cu 60% fata de pretulunei actiuni inainte de anuntul fuziunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO