Companii

Otelinox spera la profit in acest an

13.04.2006, 00:00 18

Producatorul de oteluri speciale Otelinox Tagoviste, aflat in portofoliul grupului coreean Samsung, si-a bugetat pentru acest an un profit brut de 3,5 mil. lei (aproximativ 1 mil. euro), dupa ce anul trecut a inregistrat pierderi totale de 16,3 mil. lei (4,5 mil. euro).

Veniturile totale ar urma sa se ridice in acest an la 189,6 mil. lei (peste 54 de mil. euro, la un curs mediu de 3,5 lei/euro), comparativ cu venituri totale de 130,6 mil. lei (36 mil. euro) anul trecut.

Cifra de afaceri a fost in 2005 de 124,5 mil. lei (41,6 mil. euro), cu 17% mai redusa comparativ cu 2004. Bugetul de venituri si cheltuieli a fost aprobat in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) desfasurata la inceputul acestei saptamani. Tot in cadrul AGA, fondul de investitii Broadhurst, unul dintre actionarii minoritari, a cerut introducerea actiunii in raspundere impotriva administratorilor societatii, dar propunerea a fost respinsa de ceilalti actionari.

Programul companiei pentru acest an prevede o productie de 72.000 de tone pentru produse lungi si sarma si 45.000 de tone de produse plate, intentionand sa utilizeze astfel 75% din capacitatile de productie. Consiliul de Administratie al Otelinox a convocat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) pentru data de 10 mai, in cadrul acesteia urmand sa se supuna aprobarii propunerea de delistare a societatii de pe Bursa.

Actionarul majoritar al Otelinox este Samsung Deutschland, una din subsidiarele grupului coreean Samsung, care detine circa 75% din actiuni. Principalii actionari minoritari ai companiei sunt fondul de investitii Broadhurst, cu 13% din actiuni, si Fondul Proprietatea, cu 5,3% din titluri. Actiunile Otelinox sunt listate la Categoria I a Bursei de Valori, ultimul pret de tranzactionare al acestora fiind de 10,5 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 32 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO