Companii

(P) Mănuşile din cauciuc - protecţia pentru mâini care nu se demodează niciodată

(P) Mănuşile din cauciuc - protecţia pentru mâini...
16.06.2023, 17:59 61

De când au fost dezvoltate iniţial în 1894, mănuşile de cauciuc au parcurs un drum lung de la debutul lor pe piaţă şi sunt încă una dintre cele mai populare soiuri de mănuşi de protecţie de pe piaţă. Mănuşile de protecţie din cauciuc au un rol în aproape orice: atunci când mergi la dentist, când speli vasele sau chiar în investigarea unor crime. Sunt implicate practic în toate industriile. Mănuşile de protecţie industriale din cauciuc sunt purtate de muncitori cu succes în domenii de lucru precum: medical, pregătirea alimentelor, curăţenie, saloane beauty şi spa-uri, lucrări auto, construcţii, securitate şi poliţie, fabricaţie, procesare, prelucrare, laboratoare, grădinărit şi lucrări în aer liber, îngrijirea copiilor, tatuaje şi proiecte de artă şi cred că lista mai poate continua, dar cred că am acoperit majoritatea industriilor importante.

„Latexul de cauciuc natural” (NRL) este obţinut din Hevea brasiliensis sau „arborele de cauciuc”, care este apoi procesat de producători pentru a crea cauciucul. În funcţie de modul în care este tratat, produsul rezultat este elastic, impermeabil şi rezistent la o serie de substanţe chimice şi alte pericole. În zilele noastre, termenul latex este folosit interschimbabil cu cauciuc, motiv pentru care vedem confuzia în căutările pentru „latex vs cauciuc”. Mănuşile de protecţie din latex de cauciuc natural sunt incredibil de elastice, ceea ce înseamnă că se mulează uşor pe mâna ta pentru o potrivire fermă şi confortabilă. Această elasticitate, combinată cu rezistenţa latexului de cauciuc natural, face ca aceste mănusi de lucru să fie rezistente la rupere şi perforaţii, iar compoziţia lor impermeabilă şi rezistentă la substanţe chimice înseamnă că oferă protecţie mâinilor împotriva pericolelor biologice, cum ar fi bacteriile şi viruşii, şi chiar fluidelor corporale. De asemenea, pot oferi protecţie împotriva substanţelor chimice pe bază de apă şi a produselor de curăţare obişnuite, cum ar fi detergenţii şi alcoolii. Aceşti factori fac din mănuşile din latex o alegere excelentă pentru lucrătorii din domeniul îngrijirii, aplicaţii chirurgicale şi asistenţei medicale, stomatologiei şi igienei dentare, curăţeniei, lucrărilor de laborator şi multe altele.

Mănuşile de protecţie din cauciuc nitrilic, cunoscute adesea sub denumirea de mănuşi de protecţie din nitril şi mănuşi de protecţie din vinil, sunt cele două tipuri de mănuşi din cauciuc sintetic utilizate cel mai frecvent. Acolo unde latexul nu este o opţiune din cauza riscului de alergii sau acolo unde există pericole mai mari sunt reprezentate de substanţe chimice sau materiale abrazive, mănuşile din cauciuc sintetic sunt o alegere preferată. Mănuşile de protecţie din cauciuc nitrilic oferă un grad mai mare de protecţie împotriva perforaţiilor şi rupturii decât mănuşile din latex şi, de asemenea, protejează mâinile de o varietate de materiale corozive, acizi, substanţe iritante pentru piele, pericole biologice şi multe altele. Deşi se spune că latexul oferă purtătorilor o senzaţie de „a doua piele”, există pe piaţă o varietate de mănuşi de lucru din nitril care au fost dezvoltate pentru a oferi o senzaţie asemănătoare latexului, cu sensibilitate la atingere, dexteritate şi confort mai mari decât multe alte mănuşi din nitril disponibile pe piaţă.

Mănuşile de lucru din vinil sunt un tip de mănuşi din cauciuc sintetic care oferă o alegere rentabilă pentru industria alimentară şi în alte domenii în care sunt necesare mănuşi obişnuite de unică folosinţă, dar în care dexteritatea şi rezistenţa la rupere nu sunt la fel de importante. Mai puţin elastice decât mănuşile din latex sau nitril, mănuşile din vinil nu se potrivesc la fel de bine şi nu sunt la fel de adecvate pentru aplicaţiile în care este necesară o muncă minuţioasă sau precisă.

Care este cea mai bună mănuşă pentru tine?

Alegerea mănuşilor de protecţie potrivite pentru aplicaţiile tale va depinde de o serie de factori, inclusiv pericolele implicate, confortul dorit, siguranţa utilizatorului şi preţul.

Dar nu îţi face probleme, există pe piaţa din România un număr impresionant de distribuitori de echipamente de protecţie care oferă o gamă cuprinzătoare de opţiuni de mănuşi de protecţie, inclusiv tipuri de mănuşi din cauciuc sintetic şi natural. Cei de la SafetyOne de exemplu, cu o experienţă de peste 8 ani în vânzările online, oferă soluţii complete pentru protecţia mâinilor. Poţi vizita site-ul lor sau îi poţi contacta pentru a te ajuta să găseşti perechea potrivită pentru tine.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO