Companii

Paradox: suntem în top trei la numărul de găini ouătoare din UE, dar pe deficit la producţia de ouă

Paradox: suntem în top trei la numărul de găini...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

25.07.2023, 00:07 638

România are peste 70 de milioane de capete de păsări, dintre care peste 34 de milioane sunt ouătoare, conform unei analize ZF făcute pe baza datelor de la Eurostat şi de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurare (MADR).

ZF derulează o campanie editorială susţinută de Scandia Food prin care îşi doreşte să prezinte businessurile din industria alimentară, situaţia unităţilor de producţie, dar şi nivelul exporturilor şi importurilor de produse agroalimentare. 

România produce anual peste 5,5 milioane de ouă, conform MADR, din care o parte merge şi la export. Însă, cu toate că România se află pe locul trei în topul ţărilor după numărul de găini ouătoare din UE, după Spania şi Franţa, se menţine încă pe deficit comercial. Astfel, România a exportat ouă în valoare de peste 35 de milioane de lei, dar a importat de peste 40 de milioane de euro, ceea ce înseamnă un deficit de circa 5 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO