Companii

Patronul grupului InterAgro şi-a făcut companie aeriană

Patronul grupului InterAgro şi-a făcut companie aeriană

Autor: Liviu Iancu - Mediafax

09.05.2011, 23:43 765

Omul de afaceri Ioan Niculae (desen), proprietarul grupuluiInterAgro, a investit 16,5 milioane de dolari şi 9 milioane de euroîn achiziţia unu avion şi a unui elicopter, pe care le va opera înregim de taxi aerian alături de o a treia aeronavă, care va ficumpărată de Gigi Becali.

"Am cumpărat un avion Hawker 900 XP cu 9 locuri şi un elicopterDolphin cu 5 locuri, care vor fi operate în regim de taxi aerian decătre firma Inter Aviation. Firma este deţinută în proporţie de 51%de fiica mea, Adina Niculae, restul fiind în proprietateaInterAgro", a declarat Ioan Niculae.

El a adăugat că avionul, care este nou, va intra în posesiaInter Aviation la sfârşitul lunii mai, iar elicopterul o lună maitârziu.

"Am discutat şi cu Gigi Becali, care vrea să cumpere o aeronavăChallenger 604, să operăm şi aeronava lui. Vrem să amenajăm o micăaerogară la aeroportul Băneasa, iar Gigi Becali va avea, la rândullui, acces la aeronavele noastre", a spus Niculae.

Contactat de Mediafax, Gigi Becali a confirmat că va cumpăra unavion în următoarele 2-3 luni, pe care va plăti circa 10 milioanede euro.

"Îmi cumpăr un Challenger, ca să am eu avion când am nevoie. Îloperez cu Niculae când nu-l folosesc eu, ca să scap de cheltuieli.Acesta este doar începutul, iar dacă firma nu va avea pierderi, neextindem şi cu alte avioane", a mai spus Becali.

Challenger 604 poate avea între 9 şi 18 locuri, în funcţie deconfiguraţie. Producţia la seria 604 a încetat în 2006.

Niculae vrea ca firma nou-înfiinţată să opereze, în următoareaperioadă, 4-5 aeronave, plus cea a lui Becali.

"Vom putea acoperi tote zborurile către orice destinaţie dinEuropa şi putem ajunge şi până în Dubai. Avionul Howker are oautonomie de zbor de 5.200 de kilometri. Toate aeronavele aufinisaje ultramoderne, stewarzi şi piloţi cu experienţă. Avem dejaun pilot cu 17.000 de ore de zbor şi care a pilotat chiar şiavionul preşedintelui Azerbaidjanului", a mai spus Niculae.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO