Companii

Pavel, Benvenuti: Sunt optimist, dar nu va mai fi ca înainte

Pavel, Benvenuti: Sunt optimist, dar nu va mai fi ca înainte

Dan Pavel, Benvenuti: Vom continua să ne dezvoltăm prudent. Foto Cristina Nichituş

Autor: Cristina Roşca

11.10.2012, 00:07 1111

Dan Pavel, fondatorul şi acţionarul majoritar al retailerului de încălţăminte şi accesorii Benvenuti, spune că după trei ani de instabilitate, piaţa de încăl­ţăminte şi consumul încep să se liniş­tească.

"Anul acesta a fost extrem de ase­mănător cu 2011. Nu ne putem plânge şi nu ne putem lăuda, însă ne bucură faptul că avem o piaţă stabilă în contextul în care nici consumul nu a mai fluctuat". Anul trecut Benvenuti a obţinut afa­ceri de 13,1 mil. euro, în creştere cu aproape 20% faţă de anul anterior.

În ceea ce priveşte evoluţia viitoare a economiei şi a companiei antreprenorul român să fereşte să dea cifre. "Noi avem o doză incurabilă de optimism. Vom continua să ne dezvoltăm prudent pentru că trebuie să ne obişnuim cu situaţia actuală şi să nu o mai privim ca o situaţie de criză, ci ca pe o normalitate". În ceea ce priveşte economia în ansamblu, el spune că totul va depinde de cum este gestionată economia, de cadrul legislativ şi de modul cum va fi impulsionat mediul de afaceri.

Citiţi un interviu integral în ediţia de mâine a Ziarului Financiar

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO