Companii

PCNET asteaptã profit operational

11.07.2003, 00:00 12



PCNET Data Network estimeaza, pentru acest an, o cifra de afaceri cuprinsa intre 7-10 milioane de euro, in timp ce profitul operational inainte de cheltuielile cu amortizarea (EBITDA) se va ridica la 1,2 milioane euro, a declarat Mihai Batraneanu, presedintele companiei.



"Atingerea nivelului de zece milioane depinde de evolutia segmentului de voce, incheierea unui acord cu un important operator de telecomunicatii din Europa putand sa ridice foarte mult rezultatele. Efectele liberalizarii pietei telecomunicatiilor din Romania asupra PCNET au fost pozitive, depasind cu mult estimarile noastre pentru primul semestru al acestui an", a adaugat Batraneanu. #leadend#



Compania a raportat, anul trecut, o cifra de afaceri de 3,2 milioane de euro, comparativ cu 1,8 milioane de euro in 2001. "In privinta profitabilitatii, societatea a inregistrat pierderi in 2001, iar anul trecut PCNET a incheiat «pe zero»", a spus Batraneanu.



PCNET, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de Internet si date din Romania, a intrat pe piata serviciilor de voce de la 1 ianuarie 2003, prin intermediul tehnologiei Voice over Internet Protocol (voce pe suport Internet), care permite perceperea unor tarife semnificativ mai reduse la convorbirile internationale.



"Din studiile noastre a reiesit ca PCNET poate concura pe segmentul convorbirilor internationale, fapt ce explica orientarea strategica a companiei catre acest segment de piata. In primul semestru, au fost vandute peste 100.000 de cartele preplatite pentru apeluri externe, in timp ce numarul de minute vorbite prin reteaua companiei a depasit trei milioane", a afirmat presedintele PCNET.



Batraneanu a adaugat ca peste 600 de companii au devenit clientii serviciului de convorbiri internationale al PCNET, beneficiind de solutia Business Voice.



"In privinta serviciilor de acces Internet, evolutia acestui segment de business a evoluat normal. Pe partea de dial-up, PCNET are circa 120.000 de abonati rezidentiali, la care se adauga aproximativ 3.000 de agenti economici", a mai aspus reprezentantul PCNET.



PCNET Data Network a fost infiintata in anul 1993, fiind unul dintre primii furnizori de servicii Internet din Romania. Compania este primul ISP (Internet Services Provider) din Romania care a beneficiat, in 1999, de o infuzie de capital extern din partea Fondului Roman Post Privatizare (FRPP), destinata investitiilor in dezvoltarea infrastructurii.



Capitalul social al companiei se ridica la circa patru milioane de dolari, actionarul majoritar fiind FRPP. PCNET are o retea teritoriala in 20 de localitati si aproximativ 150 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels