Real estate

Peste 80% din cererea pentru spaţii de birouri vine din IT şi centre de servicii

Secțiune susținută de Medlife Logo

14 nov 2017 Autor: Cristina Bellu

Piaţa de birouri din Capitală a înre­gistrat o cerere de până la 45.000 de me­tri pătraţi în cel de-al treilea trimestru, ajungând la un total de 134.000 de metri pătraţi de la începutul anului  com­pani­ile din IT şi out­sourcing dominând piaţa, potrivit da­telor raportate de com­pania de con­sul­tanţă imobiliară Colliers Inter­national.

În acelaşi timp, volumul tranzacţiilor de închiriere a fost mai mic în T3, com­pa­rativ cu aceeaşi pe­rioadă de anul trecut, astfel că su­prafaţa totală în­chiriată – care include, pe lângă închirierile pro­priu-zise, renegocierile şi pre­lungirile de contracte – a fost de aproxi­mativ 56.000 me­tri pătraţi, faţă de 71.000 metri pă­traţi în 2016, ca urmare a prelungirii fa­zei de negociere a multor tranzacţii mari.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.11.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
birouri
, cerere
, spatii
, it
, servicii
, piata
, mcdonald's
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide