Petrom a ajuns la cinci sonde „înfipte“ în adâncurile Mării Negre

Secțiune susținută de Medlife Logo

29 mai 2015 Autor: Roxana Petrescu

Petrom, singurul producător de petrol şi gaze din România, a ajuns, alături de partenerul său, gigantul american ExxonMobil, la cinci sonde de explorare în adâncurile Mării Negre, în perimetrul Neptun, unele finalizate, altele în curs de realizare, fiecare astfel de sondă, săpată la sute de kilometri de ţărm, venind cu o „notă de plată“ de circa 100-150 mil. dolari, potrivit informaţiilor disponibile.

Domino-1, Domino-2, Pelican South-1, Dolphin-1 şi Flamingo-1 pot fi considerate ca nume de cod pentru cea mai mare campanie de explorare pe care au cunoscut-o până acum adâncurile Mării Negre.

WikiZF: Profilul companiei Petrom

Deocamdată au fost comunicate rezultatele pentru o singură sondă de explorare, Domino-1, iar ele sunt încurajatoare.

„Rezultatele forajului obţinute până acum îm­preu­nă cu datele suplimentare obţinute din activitatea de explorare vor fi folosite pentru evaluarea potenţialului întregului zăcământ“, au spus reprezentanţii Petrom.

De la săparea Domino-1, pentru care lucrările au fost demarate în vara anului 2011, Petrom şi ExxonMobil au mai săpat sau sunt în curs de forare încă patru sonde de explorare: Domino-2 (iulie, 2014), Pelican South-1 (octombrie, 2014), Dolphin-1 (finalizată în mai 2015) şi Fla­mingo-1 (aici operaţiunile sunt în curs de desfăşurare).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.05.2015

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Petrom
, sonde
, Marea Neagra
, explorare
, exxon mobil
, gaze
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide