Companii

Philip Morris va exporta 50% din productie

23.11.2007, 17:08 57

Filiala locala a producatorului international de tigarete Philip Morris isi va mari anul viitor ponderea exporturilor la 50%, fata de 30-40% in prezent, odata cu cresterea capacitatii de productie.
"La sfarsitul anului 2009 vrem sa ajungem la o capacitate de 20 de miliarde de tigari anual", a spus Richard Morgan, managing director al Philip Morris Romania.
Morgan a mai precizat ca la fabrica din Romania, care are o suprafata construita de 3,3 hectare si a necesitat o investitie de 100 mil. dolari, se produc toate brand-urile importante de tigari din portofoliul Philip Morris, insa nu toate tipurile acestora. Philip Morris produce brand-urile Malboro, L&M, Parliament, Chesterfield sau Virginia Slims. Potrivit reprezentantilor companiei, Malboro avea o cota de piata de 12,7% luna trecuta. "Cele mai mari cresteri le inregistram la Malboro si Parliament, precum si la tigarile slims. In general, brand-urile premium au cresteri mai mari", a mai spus Morgan.
Potrivit unui raport al Altria, grup din care face parte Philip Morris, tigarile L&M, pozitionate pe segmentul mediu, au inregistrat scaderi importante ale volumelor vandute. In acest context, livrarile de tigarete realizate de Philip Morris International in Romania au scazut anul trecut cu 15,1%, iar cota de piata a grupului american a coborat cu 2,1 puncte procentuale, la 31,4%, potrivit aceluiasi raport.
"Piata tigaretelor a scazut in termeni de volum", a precizat Morgan. Ca valoare insa, piata a continuat sa creasca ca urmare a majorarii preturilor.
Philip Morris a inregistrat anul trecut in Romania o cifra de afaceri de de 490 mil. euro, in crestere cu 16% fata de anul precedent, in timp ce profitul net al companiei a scazut de la 17,5 mil. euro la 12 mil. de euro, potrivit Ministerului Finantelor.
Tigarile raman cel mai dezvoltat segment al pietei bunurilor de larg consum, inregistrand o valoare a vanzarilor in retail de 1,35 miliarde de euro in perioada iunie/iulie 2006 - aprilie/mai 2007, in crestere cu 20% fata de acelasi interval din 2006, potrivit unui studiu al companiei de cercetare Nielsen.
Pe aceasta piata mai activeaza, in afara de Philip Morris, British American Tabacco si Japan International Tabacco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO