Companii

Piaţa de centrale termice a stagnat la 135.000 de unităţi anul trecut

Piaţa de centrale termice a stagnat la 135.000 de unităţi anul trecut

Autor: Andreea Mioara Neferu

02.02.2012, 00:00 174

Piaţa locală de centrale termice murale de apartament a stagnat anul trecut, ridicându-se la circa 135.000 de unităţi, potrivit unor estimări realizate de filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo.

"În ciuda faptului că iniţial estimam o creştere mare a pieţei locale de profil, anunţul tardiv al Guvernului privind eliminarea subvenţiilor centrale la încălzire a făcut imposibilă debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire pentru familiile care şi-ar fi dorit acest lucru", a spus Cătălin Drăguleanu, director de vânzări al Ariston Thermo România.

Din punct de vederea valoric, piaţa locală de centrale termice de apartament s-a ridicat la 75 mil. euro în 2011, însă compania preconizează o creştere a cererii în 2012. "Cu toate acestea, în contextul anului electoral şi al unei incertitudini privind evoluţia preţului gigacaloriei, nu putem face o estimare clară", a mai spus Drăguleanu. Ariston Thermo a înregistrat anul trecut afaceri de 30 de milioane de euro, nivel similar celui înregistrat în anul 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO