Companii

Piaţa de M&A din România a fost dominată anul trecut de tranzacţii domestice, mai exact de cele făcute de investitori locali. Numărul acordurilor realizate de străini a scăzut

Piaţa de M&A din România a fost dominată anul trecut...

Autor: Cristina Roşca

02.03.2024, 13:08 474

ZF va lansa în următoarea perioadă cea de-a XVII-a ediţie a anuarului Top tranzacţii, care va prezenta cele aproape 250 de acorduri semnate în România de la începutul lui 2023 până în prezent.

Pe piaţa locală de M&A, în 2023, un an marcat de inflaţie şi de dobânzi ridicate, s-au semnat peste 230 de tranzacţii, iar cele mai multe dintre acestea, adică circa jumătate, au fost domestice, arată o analiză a companiei de audit şi consultanţă EY. Tranzacţiile domestice au la cumpărare investitori români care fac deal-uri în România.

Este interesant de remarcat că într-un an dificil din punct de vedere economic şi geopolitic, piaţa autohtonă de fuziuni şi achiziţii a fost susţinută de investitorii locali, care au continuat să parieze pe România. Astfel, numărul de tranzacţii domestice a crescut uşor (de la 116 la 119), potrivit EY.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO