Companii

Piata de plicuri stagneaza

14.08.2008, 19:31 33

Compania GPV Romania, membra a GPV Groupe din Franta, lider european in productia de plicuri si servicii conexe de gestionare a corespondentei firmelor, a realizat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de aproximativ 5 mil. euro (17,3 mil. lei), ceea ce reprezinta o scadere in euro a indicatorilor financiari de 3% fata de perioada similara din 2007.
Tinand cont de rezultatele financiare din prima jumatate a anului in curs, oficialii GPV estimeaza pentru acest an vanzari totale de aproximativ 10 mil. euro, in scadere cu 8% fata de anul trecut, cand afacerile companiei au atins atins valoarea de 10,8 mil. euro. La inceputul anului trecut conducerea companiei estima o crestere de 18% a indicatorilor financiari, fata de valoarea de 10 mil. euro realizata in 2006
"Stagnarea pietei romanesti de produse pentru corespondenta in primul semestru din acest an a influentat in mare masura activitatea companiei noastre, astfel ca pana la finele anului in curs nu credem ca vom depasi 10 milioane de euro cifra de afaceri. Ultima parte a anului este cea mai buna perioada pentru afacerilor noastre, astfel ca in lunile noiembrie si decembrie speram sa recuperam ritmul scazut din vara", a declarat pentru ZF Transilvania Claudiu Tirziu, contabil in cadrul companiei GPV Romania.
Anul trecut grupul francez GPV s-a unificat cu grupul german Curtis, iar in prezent, noul grup GPV-Curtis dezvolta o productie anuala de 17 mld. plicuri. Potrivit conducerii GPV Romania, in acest moment, afacerile derulate in Europa Centrala si de Est, zona din care face parte si Romania, reprezinta aproximativ 8% din totalul vanzarilor grupului GPV-Curtis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO