Companii

O nouă posibilă tranzacţie în piaţă: Cerberus şi Revetas ar putea lua în calcul vânzarea birourilor Landmark şi a hotelului Radisson de pe Calea Victoriei. Valoarea tichetului poate ajunge la 300 de milioane de euro

Suprafaţa închiriabilă a celor trei clădiri din The Landmark ajunge la aproximativ 23.500 de metri pătraţi, desfăşurată pe şapte etaje.

Suprafaţa închiriabilă a celor trei clădiri din The Landmark ajunge la aproximativ 23.500 de metri pătraţi, desfăşurată pe şapte etaje.

Autor: Bogdan Alecu

03.03.2024, 10:53 1597

Creşterea cererii pe piaţa hotelieră alături de disponibilitatea tot mai mică de mari proiecte de birouri în zona CBD ar putea determina fondurile de investiţii Revetas Capital şi Cerberus să ia în calcul vânzarea birourilor The Landmark de lângă Piaţa Romană, unde sunt birourile UiPath şi a hotelului Radisson de pe Calea Victoriei.

Fondurile de investiţii Revetas Capital şi Cerberus ar putea lua în calcul vânzarea birourilor The Landmark de lângă Piaţa Romană, dar şi hotelul Radisson de pe Calea Victoriei, potrivit unor date din piaţa imobiliară. Oficialii Revetas nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.

Vânzarea celor două proprietăţi ar putea aduce în conturile celor două fonduri între 250 şi 300 mil. euro, fiind alături de vânzarea potrofoliului logistic al Globalworth una dintre cele mai mari posibile tranzacţii din 2024.

Prima discuţie pentru o posibilă vânzare a birourilor The Landmark a apărut la începutul anului 2020, înainte de pandemie. În acel moment, era luat în calcul un yield-record pentru piaţa locală, de 6,75%, conform datelor din piaţa imobiliară. Oficialii fondului Revetas nu au oferit niciun comentariu pe această temă. Potrivit calculelor făcute de ZF, pentru a atinge un astfel de randament investiţional, fondurile vor avea nevoie să vândă proiectul cu 70-75 mil. euro. Anterior, Revetas şi Cerberus au cumpărat de la Piraeus proiectul cu un randament de 7,25-7,5%, cu circa 60-65 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO