Companii

Preţul unui litru de lapte de consum ar urma să scadă cu 1-2 lei după ce toţi marii retaileri au acceptat propunerea autorităţilor. În prezent, un litru de lapte costă în marile magazine între 5-6 lei (marcă privată) şi 9-12 lei (branduri)

ZF a scris în mai multe rânduri că laptele a ajuns pentru mulţi prohibitiv de scump, deşi el este un produs de larg consum pe care ar trebui să şi-l permită toată lumea.

ZF a scris în mai multe rânduri că laptele a ajuns pentru mulţi prohibitiv de scump, deşi el este un produs de larg consum pe care ar trebui să şi-l permită toată lumea.

Autor: Cristina Roşca

02.05.2023, 00:06 202

Preţul unui litru de lapte de consum ar trebui să scadă începând cu luna mai cu 1-2 lei în toate marile reţele de magazine, după ce retailerii au acceptat propunerea autorităţilor în acest sens. Decizia este una voluntară, dat fiind că într-o economie de piaţă, în mod normal, preţurile sunt setate de condiţiile existente şi de raportul cerere-ofertă.

În prezent, un litru de lapte costă în marile magazine între 5-6 lei (marcă privată) şi 9-12 lei (branduri). „Pe parcursul lunii mai vom vedea reduceri substanţiale ale preţurilor laptelui proaspăt la raft, având în vedere că retailerii ne-au confirmat participarea la acordul voluntar. Posibil să dureze câteva zile până când această măsură se va aplica în toate magazinele, ţinând cont că trebuie renegociate contractele cu fiecare producător şi epuizate stocurile existente“, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO