Companii

Procesatorul de carne Angst a intrat în insolvenţă la cererea producătorului de carne Abatorul Periş şi a altui partener. Aceasta este cea mai importantă insolvenţă din sectorul procesării de carne în ultimii ani

Omul de afaceri Sorin Minea 

Desen: Romeo Răileanu

Omul de afaceri Sorin Minea Desen: Romeo Răileanu

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.04.2024, 00:05 1040

Angst Ro, procesator de carne controlat de familia Minea, a intrat în insolvenţă, conform datelor de pe site-ul Tribu­nalului Bucureşti. Contactat de ZF, Sorin Minea nu a dorit să comenteze informaţia, motivând că sunt „chestiuni personale“.

„Admite cererile credito­rilor Abatorul Periş SA şi Primo Mix Food SRL. În temeiul art. 72 alin. 6 din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, deschide procedura generală de insolvenţă împotriva debitoarei ANGST RO SRL“, se arată în documentul citat. 

Lista creditorilor este com­pletată de Monceanu Inocasings, Kemn Pack Srl, S.T. Management SRL, Direcţia Generală Impozite şi Taxe Locale a Sectorului I, Marsal Production Group, Motorac­tive IFN S.A şi Direcţia Generală Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 5. 

Abatorul Periş este business deţinut de Jabbar Kanani, fon­datorul Agricover. Abatorul Periş este unul dintre cei mai mari pro­ducători de carne de porc, având în 2022 o cifră de afaceri de 343 mil. lei. Primo Mix Food este controlat de antreprenori lo­cali, are ca obiect de activitate fa­bri­carea altor pro­duse alimentare şi a avut în 2022 o cifră de afaceri de 1,5 mili­oane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro