Companii

Producătorul de eoliene Nordex: România are cel mai bun potenţial eolian din sud-estul Europei. Este minunat să primim comenzi noi

Producătorul de eoliene Nordex: România are cel mai bun...

Autor: Roxana Petrescu

17.10.2023, 00:07 17370

Germanii de la Nordex, producători de eoliene din prima ligă a lumii, au semnat la finalul lunii trecute prima comandă pentru România după ani de pauză. Piaţa de energie eoliană a cunoscut un veritabil boom în perioada 2009-2014, dar apoi a îngheţat complet. Anul acesta se schimbă lucrurile.

„Este minunat să vedem că după ani întregi de stagnare a capacităţii instalate în proiecte de energie eoliană avem acum posibilitatea să instalăm un nou proiect în România. România are cel mai bun potenţial eolian din sud-estul Europei“, a spus Patxi Landa, CSO (chief sales officer) în cadrul grupului Nordex.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Nordex, compania a primit o comandă din România pentru livrarea şi instalarea de cinci turbine, fiecare cu o capacitate de 5,9 MW de la un client al cărui nume nu este public deocamdată. Contractul include de asemenea şi partea de mentenanţă pentru turbinele eoliene pe o perioadă de 20 de ani.

Parcul care va fi echipat cu aceste turbine uriaşe, fiecare cu o înălţime de 125 de metri, va fi construit în partea de sud-est a ţării, acolo de unde sunt de altfel şi concentraţi cei mai mulţi dintre cei 3.000 MW pe care România îi are acum în eoliene. Şantierul va începe anul viitor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO