Companii

Producţia de electrocasnice a atras în ultimii trei ani investiţii de peste 200 mil. euro în trei fabrici noi, în extinderile facilităţilor existente şi într-o achiziţie. Grupul Haier din China a dat drumul recent celui mai nou proiect din producţia locală de electro-IT, e vorba de o fabrică de frigidere în care compania a investit peste 70 mil. euro

ANALIZĂ

Fabrica Haier se află în Parcul Industrial Allianso din Ariceştii Rahtivani, în apropiere de Ploieşti, având o suprafaţă de 63.000 mp.

Fabrica Haier se află în Parcul Industrial Allianso din Ariceştii Rahtivani, în apropiere de Ploieşti, având o suprafaţă de 63.000 mp.

Autor: Cristina Roşca

01.01.2022, 10:27 434

♦ Arctic şi Karcher sunt alţi jucători care au pariat pe unităţi de producţie noi în ultimii ani, e vorba de o a doua fabrică în cazul fiecărei companii ♦ Italienii de la De’Longhi au făcut recent o achiziţie de fabrică, iar alte companii precum Electrolux au investit în extinderea facilităţilor deja existente.

Jucătorii din industria de electro­casnice au pariat peste 200 mil. euro în producţia de profil din România, banii mergând către trei unităţi noi, o achiziţie şi o serie de extinderi ale facilităţilor deja existente. Astfel, piaţa locală a atras atenţia companiilor noi sau deja active pe meleagurile autohtone datorită poziţiei geografice favorabile şi a forţei de muncă pregătite şi în continuare mai ieftină ca în Occi­dent. A contat şi faptul că unele companii aveau deja investiţii aici, deci şi expe­rienţă.

Producţia de electro­casnice este unul dintre cele mai efervescente domenii din România în ultimii ani, un factor important fiind faptul că acest sector a „duduit“ chiar şi în pandemie, pentru că oamenii au stat mai mult acasă şi şi-au dotat locuinţa cu noi echipamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO