Companii

Profit in crestere cu 65% pentru Unirea Shopping Center

22.05.2007, 19:09 17

Unirea Shopping Center a inregistrat in primele trei luni ale anului o cifra de afaceri de 16,87 milioane de lei (circa 5 milioane de euro), in urcare cu 17,2% fata de perioada similara a anului precedent, iar profitul brut a avansat cu 64,87%, la 3,38 milioane de lei (un milion de euro).
In primul trimestru al anului trecut, compania a consemnat afaceri de 14,39 mil. lei (4 mil. euro) si un profit brut de 2,05 mil. lei (575.000 de euro).
Veniturile firmei au urcat in perioada mentionata cu 17,5%, la 17,12 mil. lei, iar cheltuielile au crescut cu 9,75%, la 13,73 mil. lei. Principalul actionar al firmei este Nova Trade, cu 65,4%, companie controlata de omul de afaceri Dan Adamescu. Un alt actionar este SIF Muntenia, cu 9%.
Activitatea principala a societatii este inchirierea de spatii comerciale si depozite la cele 280 de magazine aflate in centrul comercial din Bucuresti. In plus, compania vinde, in trei magazine din complexul Unirea Shopping Center, incaltaminte, articole de voiaj, ciorapi si haine pentru copii, la care se adauga comercializarea de vinuri si delicatese intr-un magazin din Aeroportul International Henri Coanda. Proprietarul magazinului a anuntat recent ca intentioneaza sa investeasca peste 100 de milioane de euro pentru a dubla, in urmatorii trei ani, suprafata de 80.000 de metri patrati a centrului comercial. Suma de 100 de milioane de euro necesara extinderii va proveni din credite bancare.
Familia Adamescu mai detine si doua cladiri de birouri in Bucuresti, Modern si CBC, iar de anul trecut este proprietara hotelului de cinci stele Rex din Mamaia, pe care l-a cumparat cu aproximativ 10 milioane de euro. Compania Nova Trade se afla in negocieri finale pentru achizitia unui teren in apropierea Capitalei, unde urmeaza sa construiasca locuinte in valoare de circa 120 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO